CASH FLOW VS PROFIT

Cash flow dan Profit  adalah 2 perkara yang berbeza tapi kedua-duanya adalah penting dalam pengurusan kewangan bisnes/syarikat

CASH FLOW

Aliran duit masuk duit keluar  untuk transaksi operasi  , pelaburan dan pinjaman. Duit diperlukan untuk jalankan perniagaan.

 

Ada 2 perkara perlu ingat mengenai cash flow

  1. Bisnes boleh jadi untung tapi duit cash tidak cukup
    Jualan banyak tapi pelanggan berhutang banyak (jualan kredit ), 6 bulan masih tak bayar-bayar lagi . Ini tak masuk lagi buat jualan tapi tak buat invoice tak tahu jual kat siapa dan tak tahu nak kutip hutang dari siapa.

    Belian supplier nak COD je  (cash on delivery) paling-paling lama dia bagi kita bayar lambat dalam 15-30 hari, itu pun bukan semua supplier nak bagi kredit terms .

    Pastu kena fikir nak bayar gaji , bayar sewa , api air dan lain-lain belanja.

  2. Jualan kencang tapi ini tidak semestinya bisnes anda untung 

    Bila jualan kencang , nak kena bayar supplier pun banyak juga , jadi bila duit tak cukup and buat loan pastu nak kena bayar loan dan interest tinggi (belanja makin bertambah) dan bisnes boleh jadi rugi.

PROFIT (UNTUNG) – Income Statement

Pendapatan bersih (Net income) adalah segala jualan (pendapatan) tolak semua kos dan belanja . Adalah jelas pada prinsipnya bahawa bisnes tidak boleh bertahan lama melainkan ada untung, kadang-kadang perlu tahu apakah kos-kos jualan untuk menentukan harga jualan . Jika salah kira kos mungkin bisnes tidak untung dan duit semakin kurang ,silap-silap kena tutup kedai

Item-item Cash flow dan Profit

 

Sumber ; the balance small business

 

 

Advertisements

BUKU TUNAI / CASH BOOK

Pada masa zaman kanak-kanak dulu bila saya pergi kedai runcit , bila saya bayar untuk barang yang saya beli tauke kedai menulis dalam satu buku log besar barang apa yang dijual dan jumlah duit yang diterima .

Tauke ini akan menulis semua jualan dan kutipan pada setiap hari dalam buku log tersebut . Dia juga akan menulis semua barang atau stok yang dibeli pada hari tersebut.

Sumber dari website ABC-Clio

Dulu-dulu tauke kedai buat kira-kira duit masuk keluar guna sempua, kalkulator yang besar.

Image result for calculator old Image result for calculator oldold calculator USSR by juriyy808 sumber gambar dari internet
http://juriyy808.deviantart.com/art/old-calculator-USSR-351689772

BUKU TUNAI /CASH BOOK

Adalah segala urusniaga tunai/bank masuk dan keluar dalam bisnes yang menunjukkan baki tunai perniagaan positif atau negatif . Sekarang ini ramai yang berniaga tapi adakah mereka merekod duit masuk dan keluar dalam buku tunai untuk perniagaan mereka?

Cara rekod duit masuk dan keluar ini mudah sahaja tapi ramai masih ada masalah untuk rekod . Kepada mereka yang ada buku tunai/ cash book Tahniah …

Pada masa sekarang ada macam-macam cara nak rekod duit masuk keluar.

Ada yang guna buku macam orang dulu dulu berniaga, lepas itu kemaskini dalam excel , ada yang guna apps dan ada juga yang guna sistem

Semua orang yang berniaga MESTI ada buku tunai/cash book tidak kira cara mana sekali pun kerana bila ada buku tunai/cash book baru boleh tahu duit cukup tahu tidak untuk rolling duit bisnes

Mulakan dari sekarang untuk rekod duit masuk dan keluar. Perkara yang asas yang anda mesti buat bila anda berniaga

Excel spreadsheet

Cash book- sistem

#RizQStarZ

#kewangandigital

5 Cara Mudah untuk mula “Bookkeeping” bisnes anda tanpa membuang masa anda

Bijak mengurus bookkeeping bisnes akan membantu anda jimatkan masa dan pening kepala bila sampai masa untuk kira cukai atau sediakan penyata kewangan bisnes. Juga akan memudahkan untuk menyediakan laporan proposal untuk memohon geran , loan serta untuk yakinkan pelabur.

Kebanyakan usahawan mereka hanya lebih tahu mengenai jualan dan marketing dan tidak tahu bagaimana cara untuk mulakan bookkeeping untuk perniagaan mereka

* Anda boleh mencatit semua perbelanjaan dan pendapatan perniagaan
* Catit semua transaksi setiap tiap hari mengikut kategori transaksi
* Pastikan baki bank dan tunai ditangan sama dengan baki yang tunai dan bank yang    telah dicatit
* Anda akan kurang “stress” dan tidak kecewa mengetahui kira-kira kewangan bisnes dan sedang dijaga.
* Anda tidak perlu peningkan kepala bila tiba hujung tahun untuk buat penutupan        perniagaan serta bersedia untuk melaporkan cukai perniaga

Semuanya bermula dengan adanya satu sistem perakaunan yang mudah , supaya anda tidak pening kepala memikirkan bagaimana hendak sediakan kira-kira kewangan bisnes anda. Secara umumnya, terdapat lima cara untuk membangunkan strategi dan merasa lega kerana mempunyai “bookkeeping” yang baik

1 . Buat semua input duit masuk keluar dan belajar sedikit cara menggunakan sistem perakaunan online . Bila sebut sistem anda rasa takut dan resah tidak tahu guna sistem. Malah, ini mungkin sebabnya mengapa kira-kira kewangan bisnes anda tidak dapat dilakukan pada masa ini. Saya sangat mengesyorkan anda mengambil masa untuk mempelajari asas-asas simpan kira. Anda perlu sekurang-kurangnya dapat mencetak laporan dan memeriksa kecekapan staff anda melakukan kerja. Anda tidak perlu menyerahkan semua kerja-kerja kira-kira kepada staff, mungkin ada beberapa proses kira-kira yang anda ingin proses sendiri. Jadi peruntukan beberapa jam dalam sehari untuk input perkara yang asas dan menguruskan proses ini sendiri.

2 . Upah ahli keluarga atau saudara mara untuk melakukan kerja. Saya suka idea ini apabila anda mempunyai remaja atau anak muda anda boleh bantu dari segi kewangan. Ini adalah cara yang baik untuk membuat mereka tahu menyimpan duit mereka dan belajar mengenai proses menajadi seorang usahawan. Mereka akan belajar tentang pengurusan kewangan perniagaan dengan melakukan perkara merekod pendapatan dan perbelanjaan. Upah juga adalah belanja yang dibenarkan untuk ditolak untuk kira cukai

3 . Upahkan seorang pekerja sambilan atau sepenuh masa. Anda boleh cari seorang pelajar kolej atau penyimpan kira-kira yang ingin mengambil beberapa kerja sambilan untuk upah setiap jam bekerja. Orang ini perlu datang oleh pejabat setiap hari, atau hanya beberapa hari seminggu untuk data input dan mencetak laporan. Anda perlu memberikan sedikit penyeliaan atau mempunyai seorang pegawai akaun atau penasihat akaun yang menyelia penyimpan kira-kira dan latih penyimpan kira-kira hingga boleh menyediakan laporan kewangan yang lengkap. Ia boleh mudahkan kerja kira-kira bisnes diurus dengan baik.

4 . Outsource kira-kira kewangan bisnes anda kepada freelance Accounting / Bookkeeping yang boleh rekod transaksi setiap hari, setiap minggu atau sebulan sekali. Hantar semua dokumen kewangan dan penyata bank anda secara digital melalui email atau shared drive , dan pihak yang membuat data entry ini akan kemaskini rekod dalam sistem perakauan secara online dan anda boleh cetak laporan kewangan bisnes anda setiap bulan . Dengan cara ini dapat menjimat masa perjalanan untuk hantar dokumen-dokumen tersebut dan jimat kos yang perlu dibayar kepada seorang pekerja tetap.

5 . Dapatkan nasihat akauntan dan agen cukai mengenai perancangan cukai untuk tahun semasa dan tahun akan datang. Ia mungkin kelihatan lebih mahal, tetapi kesan daripada perancangan jangka panjang yang lebih baik jauh boleh melebihi kos.

Dengan adanya kira-kira kewangan bisnes , ianya akan membantu anda dalam

* membuat keputusan dalam perniagaan
* kembangan perniagaan anda
* perancangan cukai perniagaan
* meyakinkan pihak pelabur atau pihak yang bank

Jangan tunggu lagi bertindak sekarang , jika anda ingin tahu mengenai sistem perakaunan  online yang mudah atau ingin tahu asas “bookkeeping” perniagaan saya sedia membantu anda . Sila tinggalkan komen anda di bawah atau hubungi saya melalui no telefon 013 3639342.

picture

JOURNEY TO DIGITALISATION OF FINANCIAL MANAGEMENT FOR ENTREPRENEUR

ISU CADANGAN PELEPASAN CUKAI PENDAPATAN – ARTIS

Berita terkini mengenai cadangan pelepasan cukai untuk “KOS PENAMPILAN DIRI” bagi artis menjadi viral di laman social .

Boleh baca di
Pelakon Nora Danish mencadangkan kerajaan memberikan pelepasan cukai buat penggiat seni bagi menampung ‘kos penampilan diri’. — Foto ihsan Instagram/Nora Danish

Pelakon Nora Danish mencadangkan kerajaan memberikan pelepasan cukai buat penggiat seni bagi menampung ‘kos penampilan diri’. — Foto ihsan Instagram/Nora Danish –

See more at: http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/kena-marah-isu-cukai-nora-danish-dakwa-diputar-belit#sthash.BFRTFbv9.dpuf

 
Artis ni baru nak cadangkan sahaja , apakah kos-kos penampilan diri ini  contohnya kos make-artis, pakaian glamour dan cantik untuk lakonan atau persembahan , tanpa kos-kos ini artis tidak boleh berlakon.

Agak-agak beratus kos penampilan diri untuk seseorang artis  mahu cecah puluhan ribu atau ratusan ribu. Apa buktinya ?  Buktinya adalah resit-resit yang perlu disimpan sebagai bukti kos penampilan diri.

Tahukan anda resit-resit belanja ini penting untuk tahu berapa jumlah duit yang dibelanja tetapi juga penting bila nak kira cukai. Mulai sekarang setiap kali bayar untuk beli apa-apa kos atau belanja minta resit dan rekod  duit keluar untuk tujuan apa , untuk tujuan perniagaan atau peribadi.

Nak tahu kos-kos apa yang dibenarkan untuk pengiraan cukai pendapatan boleh rujuk kepada pegawai LHDN atau  rujuk agen-agen cukai .

Artis di Malaysia bayar cukai , mungkin cukai yang dibayar adalah tinggi, apa yang dicadangkan untuk pelepasan cukai untuk “Kos Penampilan Diri”  mungkin untuk mengurangkan bayaran cukai pendapatan

 

 

 

 

 

 

 

9 TIPS UNTUK ASINGKAN KEWANGAN  PERIBADI DAN BISNES

tips asingkanwa wang bisnes

Tidak kira apa juga perniagaan yang dilakukan adalah lebih baik untuk asingkan duit peribadi dan duit perniagaan kerana dengan cara ini akan membantu untuk majukan bisnes yang dilakukan. Mana tahu ada individu yang berminat untuk beli atau melabur dalam bisnes yang anda.

Jangan bimbang jika anda belum asingkan rekod kewangan peribadi dan perniagaan ; masih belum terlambat lagi untuk mulakannya dari sekarang

  1. Sediakan akaun bank yang berasingan
    Jika ada akaun bank yang berasingan adalah lebih mudah ; 1 akaun untuk peribadi , 1 akaun untuk bisnes. Pastikan semua transaksi dilakukan melalui akaun bank terutama transaksi untuk bisnes dan elakan transaksi tunai, dengan cara ini boleh mengelak berlaku kebocoran duit bisnes anda. Segala transaksi ada dalam penyata bank dan boleh membantu untuk menyediakan penyata kewangan bisnes anda.
  2. Asingkan resit-resit dalam kotak berasingan
    Satu kotak untuk resit-resit peribadi dan satu untuk resit-resit bisnes, ianya akan membantu ketika hendak buat penyata kewangan dan juga untuk pengiraan cukai .
  3. Gajikan diri anda sendiri, pada had yang minimum
    Keluar cek atas nama sendiri dengan jumlah yang sama setiap bulan boleh membantu untuk mengawal bajet perniagaan. Gunakan duit gaji ini untuk belanja peribadi seperti beli barang dapur, pakaian , duit sekolah anak dan lain-lain belanja peribadi.
  4. Tentukan bajet untuk bisnes
    Biasanya bila duit bisnes tidak cukup ( duit rolling tak cukup) , kita akan ambil duit peribadi untuk top up duit bisnes dan lupa untuk pulangkan semula. Jika ada bajet yang jelas ianya akan membantu untuk mengurus kewangan bisnes.
  5. Pastikan keluarga anda dan rakan-rakan memahami status bisnes
    Anda buat bisnes bukan seorang , tetapi akan melibatkan keluarga dan kawan-kawan , pastikan meraka faham status bisnes anda untuk mengelakan masalah di masa akan datang. Ini biasanya dikaitan jika ada yang ingin pinjam duit atau ambil barang untuk kegunaan sendiri.
  6. Memahami belanja perniagaan untuk siapa
    Antaranya belanja entertainment , makan dan perjalanan perlu dikenalpasti ianya untuk bisnes atau peribadi. Contoh jika makan malam bersama keluarga dan kawan-kawan bukanlah layak untuk dikategori sebagai belanja bisnes , kalau belanja client atau staff ianya adalah belanja bisnes
  7. Lukis garisan antara rumah dan pejabat anda
    Jika bekerja dari rumah ,wujudkan division (unit) antara pejabat dan rumah, dengan cari ini membolehkan anda untuk membuat tuntutan untuk belanja seperti bil elektrik, ruang sewa sewa sekurang-kurangnya dengan cara ini dapat kurangkan belanja peribadi. Sebahagian belanja untuk bisnes dan sebahagian belanja untuk peribadi.
  8. Menyimpan rekod penggunaan bisnesKereta adalah milik peribadi , tetapi kereta ini juga diguna untuk bisnes, jika guna kereta untuk tujuan meeting atau jumpa client rekodkan ianya untuk bisnes supaya boleh buat tuntutan dari bisnes. Sudah tentu , kehidupan akan menjadi lebih mudah jika ada kereta yang berasingan untuk bisnes.
  9. Bercakap dengan profesional kewangan.
    Jika ada maaalah untuk mengkelaskan perbelanjaan atau tiada masa yang untuk mengurus kewangan bisnes dan peribadi, berjumpa dan ceritakan masalah ini kepada pro kewagan , mungkin pro ini boleh bantu untuk wujudkan satu satu sistem yang berfungsi untuk membantu anda mengurus kewangan bisnes dan peribadi.

Perlu di ingat asingkan duit peribadi dan duit bisnes adalah satu perkara yang penting yang perlu dalam mengurus kewangan bisnes, jika anggap semua duit bisnes adalah duit peribadi akan berlaku masalah dimasa akan datang dan bisnes tidak boleh berkembang malahan mungkin boleh jatuh bankrup.

Jika anda masih belum mula asingkan duit peribadi dan duit bisnes, masih belum terlambat lagi … Jom mulakan sekarang.

 

KUNCI KIRA KIRA

APA ITU KUNCI KIRA KIRA /BALANCE SHEET?

Apa yang nak dikira ?

Kunci Kira – Kira  adalah

NILAI PERNIAGAAN anda….

HARGA PERNIAGAAN anda….

Slide5

ASET = LIABILITI + EKUITI

Dalam kunci kira-kira  ada:

  1. ASET
    • ASET SEMASA –  harta yang mudah cair (harta jangkamasa pendek) macam duit dibank, penghutang.
    • ASET TETAP – harta yang kekal lama untuk jangkamasa lama seperti bangunan, tanah, kereta.
  2. LIABILITI
    • Adalah tanggungan dimana bisnes owner (bukan hak milik bisnes owner, hak orang lain )
    • Bayaran hutang kepada barang yang kita beli secara kredit
    • Bayaran pinjam balik ke bank
  3. EKUITI
    • Modal  – duit yang dilaburkan untuk mulakan perniagaan
    • Untung/rugi dari perniagaan.

DOKUMEN KEWANGAN

1) INBOIS/BIL

simple printable sample invoice

image from invoicesimple

  • Dokumen yang dikeluarkan oleh penjual kepada pembeli memberitahu pembeli tentang jumlah bayaran yang perlu dijelaskan kepada pembekal.

  • Inbois disediakan dalam 3 salinan yang berbeza warna iaitu putih, kuning dan merah :

-1 salinan asal kepada pembeli.
– 2 salinan yang selebihnya digunakan oleh penjual sebagai rujukan

  • Maklumat yang ada dalam inbois
    • – Nombor invois.
    • – Jumlah yang perlu dibayar.
    • – Kadar diskaun niaga.
    • – Tarikh invois.
    • – Nombor pesanan.
    • – Nama dan alamat penjual.
    • – Nama dan alamat pembeli.
    • – Syarat-syarat urusniaga seperti syarat pembayaran tunai atau kredit (berapa hari), maklumat penghantaran

2) RESIT

 

 

  • Resit ialah dokumen yang menunjukkan bukti  pembayaran  pembayaran telah diterima.
  • Resit hanya akan dikeluarkan apabila penerimaan tunai atau cek diperolehi
  • Resit disediakan dalam 2 salinan :
    • – Salinan asal kepada pembayar .
    • – Salinan karbon di simpan sebagai rujukan oleh penjual

 

3) NOTA DEBIT

  • Nota Debit merupakan dokumen yang digunakan untuk menambahkan hutang pembeli kerana mungkin inbois yang dihantar terkurang catat.
  • Nota Debit disediakan oleh penjual dan dihantar kepada pembeli.
  • Penjual menyimpan dokumen salinan dan pembeli menyimpan dokumen asal.
    3a) NOTA DEBIT DIHANTAR OLEH PEMBEKAL KEPADA PEMBELI BERTUJUAN UNTUK
    • Memberitahu bahawa sesuatu catatan debit telah dilakukan dalam akaunnya. Menambahkan hutang pembeli kepada pembekal mungkin disebabkan tersilap harga atau tertinggal item cukai dan lain-lain
    • Membetulkan kesilapan di dalam inbois kerana pembeli telah dikenakan bayaran yang kurang daripada yang sepatutnya

4) NOTA KREDIT

  • Nota Kredit merupakan dokumen yang dihantar untuk mengurangkan hutang pembeli.
  • Dokumen ini akan dihantar apabila pembeli memulangkan bekas kosong, pembeli memulangkan barang kerana rosak atau silap jenama dan jika ada kesilapan dalam pengiraan inbois.
  • Nota Kredit disediakan oleh penjual dan dihantar kepada pembeli.
  • Penjual menyimpan dokumen salinan dan pembeli menyimpan dokumen asal.

5) BAUCER PEMBAYARAN

  • Baucar Pembayaran merupakan dokumen pengesahan perbelanjaan yang telah dibuat secara tunai , cek atau internet banking.
  • Dokumen ini mengandungi maklumat seperti jumlah pembayaran, tujuan pembayaran, barangan yang dibeli, kuantiti, harga dan maklumat lain yang difikirkan perlu.
  • Peniaga akan menyimpan dokumen salinan dan dokumen asal akan diberikan kepada penerima pembayaran.
  • Dokumen ini perlu disahkan sebelum pembayaran dibuat dengan tandatangan penerima.
  • Antara kegunaan baucar pembayaran ialah pembayaran gaji pekerja.

Penyata Aliran Tunai

ALIRAN TUNAI / CASHFLOW

  • Duit masuk – dari mana?
  • Duit Keluar – keluar untuk apa?

MESTI CATIT/REKOD 

Duit seperti yang ada bank bank anda.

Sentiasa kena ada duit . Kalau tiada duit akan ada masalah, perlu pastikan bisnes mesti ada duit .

 

1- APA ITU ALIRAN TUNAI

Slide1Slide4Slide2Slide4Slide3

 

2 – ALIRAN TUNAI MASUK

Slide5Slide6

 

3-ALIRAN TUNAI KELUAR

Slide7Slide8

 

4-APA YANG PERLU BUAT DAN JANGAN BUAT!!!!

Slide9Slide10

 

 

5-PENYATA ALIRAN TUNAI

Slide11Slide12

UNTUNG atau RUGI?

Adakah bisnes anda UNTUNG atau RUGI?

Bagaiamana nak tahu ?

Penyata Untung/Rugi akan tunjukan samada bisnes anda untung atau rugi dalam masa tempoh 1 tahun.

 

Apa yang ada dalam Penyata Untung Rugi :

  1. Pendapatan – dapat hasil dapat DUIT MASUK
    • Jualan dari produk atau perkhidmatan yang kita jual Jualan ais krim.PNG
    • Komisen yang kita terima bila kita jadi agen
    • Dividen yang kita terima jika simpan duit dalam bank (setiap hujung bulan ada dalam penyata bank

  2. Kos barang dijual / Kos  pengeluaran – DUIT KELUAR 
    • Bahan mentah yang dibeli untuk hasilkan satu produk atau perkhidmatan : Contoh kalau jual kerepek ubi bahan mentah adalah ubi.
    • Kos untuk bungkus produk , kos untuk menghantar produk/ perkhidmatan
    • Upah/Komisen yang dibayar kepada agen yang tolong jual produk produk kita.** Kos-kos ini akan berubah mengikut jumlah kuantiti output yang dihasilkan.

  3. Perbelanjaan Operasi DUIT KELUAR
    • Kos pekerja
      • bayar gaji  pekerja
      • tuntutan perbelanjaan pekerja – tuntutan minyak, tol, parking

    • Kos Pengurusan Pejabat
      • Bayar sewa pejabat , bil api air, telefon
      • Kos membeli barang keperluan pejabat seperti alat tulis , kerusi meja.

    • Kos untuk pasarkan produk atau perkhidmatan
      • Kos untuk  iklan seperti buat bunting, flyers
      • Kos pemasaran

kita seperti buat bunting, flyers ,bayar untuk FB ads, Google  Ads, masuk TV, suratkhabar.

** Kos operasi adalah perbelanjaan yang sama dan tidak bergantung kepada output yang dihasilkan . Output banyak atau sikit kosnya tetap sama.

  1. Zakat
  2. Cukai
  3. Caj Bank

*Dalam bisnes duit akan dibelajakan untuk buat duit

Segala perbelanjaan yang perlu dibayar tidak kira ada jualan atau tiada jualan.

===========================================================

Untung Kasar = Pendapatan – Kos Jualan 

Untung Bersih = Pendapatan – Kos Jualan – Kos Operasi

RUGI = Kos jualan dan kos operasi adalah lebih dari jualan

Slide6